search
GOS Online Coaching -taitovalmennusalusta julkaistaan pian

Sanna Mönkkönen

GOS Online Coaching -taitovalmennusalusta julkaistaan pian

Olemme syksystä asti kehittäneet GOSin omaa etävalmennusalustaa jyväskyläläisen Skillwell Oy:n kanssa. GOS Online Coaching on suunniteltu erityisesti taitojen oppimisen tueksi. Alusta yhdistää valmentajat ja treenaajat, vaikka eri mantereilta, ja mahdollistaa reaaliaikaisen, henkilökohtaisen ja vuorovaikutteisen valmennuksen.

Kulunut vuosi on kasvattanut etäohjauksen tarpeita ja totuttanut meitä kaikkia etäyhteyksiin. Tarvetta toimivalle alustalle on GOSilla ollut myös Jarin vamman seurauksena. Jarin voimat eivät aina riitä salille lähtemiseen, josta syntyi idea laadukkaasta etävalmennusalustasta, jossa valmentajan sijainnilla ei ole merkitystä. Alustan avulla laadukas valmennus ja ammattilaisen neuvot sekä vinkit ovat kaikkien saatavilla.

GOS Online Coaching on kehitetty erityisesti taitoharjoittelun tarpeisiin, mutta se toimii monipuolisesti erilaisten liikuntaryhmien ohjaamisessa.

Alusta on nyt maaliskuun alussa testivaiheessa, ja aloitamme lähipäivinä ensimmäiset kokeilut yhden oheisharjoitteluryhmän sekä 60+ -ryhmän kanssa. Saadun palautteen perusteella muokkaamme ohjeistuksia ja toimintoja, jonka jälkeen pystymme laajentamaan käyttäjäkuntaa.

Alusta on helppokäyttöinen ja tietoturvallinen

GOS Online Coaching -alusta hyödyntää Amazon Web Services (AWS) pilvipalveluita. Palvelun käyttöliittymässä lisäksi hyödynnetään modernia PWA-tekniikkaa (Progressive Web App). Sovelluksen etuna on, että se näyttää normaalilta nettisivulta ja sitä ei tarvitse erikseen ladata sovelluskaupasta. PWA-sovellukset ovat käyttöönotoltaan hyvin vaivattomia ja Online Coaching toimii kaikissa laitteissa, joissa on verkkoselain. Palvelu voidaan asentaa puhelimen aloitusnäkymään tai tietokoneen työpöydälle.

Luvassa monenlaisia toimintoja ja tapoja käyttää

Alusta yhdistää valmentajat ja valmennettavat. Molemmilla rooleilla on palvelussa samanlainen näkymä, joka päivittyy reaaliaikaisesti. Näkymässä on yhdelle sivulle koottu kaikki oleellinen:

Valmennussessiot: Valmentaja ja valmennettava pystyvät keskustelemaan alustan kautta koko harjoituksen ajan. Lisäksi suoritukset voidaan videoida ja ne tulevat välittömästi katsottavaksi valmentajalle. Videota pystytään analysoimaan yhdessä sekä käymään onnistumisia ja harjoitusta vaativia asioita läpi. Kotiharjoitteluun saadaan lisää syvyyttä valmentajan palautteen myötä.

Harjoitusohjeet: Valmentajan antamat treeniohjeet valmennettavalle voidaan antaa videoina, kirjallisina ohjeina tai ääniviesteinä. Harjoitusohjeista muodostuu kirjasto, johon voidaan palata tarvittaessa. 

Palautepyynnöt: Valmentaja ja valmennettava voivat pyytää palautetta molemmin puolin harjoituksiin liittyen. Palautepyynnöt siirtyvät reaaliaikaisesti valmentajan ja valmennettavan välillä. Palautepyynnön muodolla ei ole väliä onko se video, ääntä tai dokumentti, koska alusta tukee kaikkia muotoja.

Valmennusryhmät: Valmentajalla voi olla useita valmennusryhmiä ja kaikkien valmennus onnistuu samalla alustalla yhdessä näkymässä. Lisäksi yhdessä ryhmässä voi olla useampi valmentaja tai asiantuntija.


Jännityksellä odotamme ensimmäisiä testiryhmiä ja tulevaa palautetta. Usko on vahva, että olemme tekemässä täysin uudenlaista alustaa, joka sopii monenlaisiin tarpeisiin. Pian kuulette lisää!