search
Hyvä vahvistuu

Sanna Mönkkönen

Hyvä vahvistuu

GOS Areena Konalassa on ollut auki 1,5 vuotta. Alku oli jännittävä – miten meidät löydetään ja miten tekemisemme otetaan vastaan. Mikä muoto toiminnalle on paras? Pitäisikö meidän olla seura vai toimimmeko yrityksen muodossa? Yhdistykset saavat tukea toimintaan, mutta yrityksenä meidän tulee toimia omillamme, vaikka rakentaisimme toimintamme kuinka vahvalle arvopohjalle hyvänsä. Yhdistyskentässä meitä samalla pidettäisiin ”pahana toimijana”, seuratoiminnan kilpailijana. Samalla kuitenkin osa seuroista toimii aivan kuin suuret yritykset, mallintavat sieltä toimintansa, keräävät voittoa, joka toki käytetään haluttuun suuntaan, saavat yhteiskunnan tukea ja ovat niitä ”hyviä toimijoita”. Itsekin vahvana seuraihmisenä tämä vastakkain asettelu tuntuu kapeakatseiselta. Meille oli luontevaa aloittaa toiminta yrittäjinä, sillä yritys oli jo perustettu ja asiat tuntuivat näin kaikkein yksinkertaisimmilta. Meillä on vahvat arvot toiminnan takana ja voimme määritellä mitä haluamme tehdä ja miten. Voimme tehdä asiat ammattimaisesti ja toteuttaa asiakkaille lupauksemme toiminnasta. Toki myös kuuntelemme ja haluamme kuunnella, mutta päätöksentekoketjut ovat lyhyitä ja vastuu on selkeästi meidän harteillamme. Liikuntamaailma muuttuu ja erilaisia toimijoita tarvitaan. Tärkein ratkaisu oli fokuksen siirtäminen oleelliseen: tehdä asiat niin hyvin ja oikein kuin pystyy.

Hyvään keskittyminen ja laadukkaan toiminnan tarjoaminen on selvästi nähty ja kuultu. Palaute asiakkailta on todella hyvää. GOS-perhe kasvaa niin omien ryhmien kuin myös oheisharjoittelijoiden osalta. Tärkeintä on muistaa, että jokaisella salin treenaajalla on yhtä suuri arvo. Jokainen harjoitus on hetki kohdata liikkujat ja välittää liikkeen lisäksi jotain arvomaailmastamme. Jokainen ohjaaja toki tekee tämän oman persoonansa ja elämänkokemuksensa kautta.

Ensi vuonna uskon, että pienryhmävalmennus ja yksilötunnit alkavat nostaa yhä enemmän päätään. Paljon tulee kyselyjä yksityisopetuksesta. Sen ongelma on hinnoittelu. Yksilö vie yhden ohjaajan ajan ja samalla myös salitilaa. Tuntuu pahalta nostaa hinta niin korkealle kuin se laskennallisesti pitäisi. Pienryhmät ovat varmaankin se vastaus tähän ja lyhytkurssit, joissa pääsee opettelemaan toivomiaan asioita ja sitoutumaan vain hetkeksi.

Kaikkein vahvimmin tulee kuitenkin nousemaan hyvä. Kun hyvään keskittyy, niin se myös näkyy ja vahvistuu. Maailman - ja elämän - kriisien keskellä en näe mitään muuta vaihtoehtoa, kuin positiiviseen suuntaaminen. Kun asiat tekee sydämestään, niin se näkyy ja tuntuu.

Kiitos ohjaajamme, asiakkaamme ja kaikki salin toimintaa tukeneet!