search

GOS Training - oheisharjoittelu

GOS -oheisharjoittelu on Jari ja Sanna Mönkkösen suunnittelema kokonaisuus eri lajien urheilijoille. GOS Areenan tilat on suunniteltu kehittämään monipuolisesti liikkujia. 

 

Kysy vapaita aikoja: asiakaspalvelu@gameofskills.fi 

 

Miksi oheisharjoittelu kannattaa?
Monipuolisuus
Lasten tulisi liikkua monipuolisesti, samaa mieltä ovat monet asiantuntijat. GOS-tunneilla harjoitetaan tärkeitä perusliikuntataitoja: ketteryyttä, nopeutta, ponnistuksia, rytminvaihteluita, voimaa, liikkuvuutta. Jokainen GOS-tunti on rakennettu ajatuksella lajien tarpeet huomioiden ja 15 tuntia kestävä GOS level onkin todella monipuolinen motoriikkapaketti minkä tahansa lajin harrastajalle.
Kehonhallinta
GOS-tunneilla treenataan monipuolisesti kehonhallintaa, erityisesti keskivartalon voiman kautta. Voimistelu ja parkour ovat vahvasti harjoitusmateriaalin taustalla, mutta kroppaa haastetaan monella muullakin tapaa kuin kärrynpyöriä ja ylityksiä harjoitellen. Harjoitteita tehdään sekä molemmin puolin (vasen/oikea) että molempiin suuntiin (eteen/taakse). Suuntien vaihtelu on todellista aivojumppaa ja parantaa koordinaatiota ja liikkumistaitoja myös omassa lajissa.
Oikea tekniikka
Kaikki, mitä GOS-tunneilla tehdään, tehdään oikealla tekniikalla. Etenemme riittävän hitaasti, jotta oikea suoritustapa ei pääsisi unohtumaan.
Esimerkiksi ensimmäinen kokonainen punnerrus tehdään vasta neljännellä harjoituskerralla. Sitä ennen harjoitellaan vahvaa, staattista punnerrusasentoa, siitä alaspäin laskeutumista, keskivartalon kontrollia ja kropan oikeaa linjausta. Punnerruksia tehdään polvet maassa, jotta pelaajat jaksavat tehdä useamman toiston ilman että keskivartalon tuki pettää. Vasta kun liikkeen pohjatyö on tehty kunnolla ja sen perusteet ovat hallussa, siirrymme kokonaiseen punnerrukseen polvet ilmassa. Kun harjoittelemme oikeat liikeradat pelkällä kehonpainolla, valmistamme samalla pelaajia myöhemmällä iällä tehtävään voimaharjoitteluun.
Rasitusvammojen ehkäisy
Oikealla tekniikalla ja tasolla suoritetut liikkeet vähentävät rasitusvammojen riskiä. GOS-tunneilla kerrytetään teknistä osaamista ja voimaa turvallisesti, lisäämme vaikeustasoa vasta kun siihen ollaan teknisesti valmiita. Kiinnitämme paljon huomiota kropan oikeisiin linjoihin, erityisesti polvien linjauksiin. Polven linjausta ei kuitenkaan harjoitella pelkästään perinteisellä kyykyllä, vaan harjoittelusta tehdään kokonaisvaltaisempaa ja hieman hauskempaa liittämällä linjausharjoitukset esimerkiksi erilaisiin ratoihin, hippaleikkeihin tai akrobatiaharjoitteisiin.
+ hauskuus
Yksi GOS-ohjaajien koulutuksessa painotettu asia on se, että kaikki tunneilla käyvät lapset ja nuoret tulee ottaa huomioon - joka kerta. Harjoittelun pitää olla hauskaa ja haluamme tarjota tunneilla kaikille onnistumisen elämyksiä. Oppiminen ja omalla tasolla edistyminen luo motivaatiota treenata lisää. Haluammekin GOS-tunneilla kannustaa lapsia myös omaehtoiseen liikuntaan.
Erään testiryhmän pelaajia pyydettiin arvioimaan GOS-harjoitusten mielekkyyttä ”fiilisjanan” avulla asteikolla 0-10. Pelaajien antamat arviot harjoitusten mielekkyydestä olivat erinomaiset: keskiarvo 8,9 kertoo paljon siitä miten hyvin tunneilla viihdyttiin.