search

GOS-tarina

Jari oli lapsena energinen ikiliikkuja, kiipeämässä aina puihin ja katoille ja keikkumassa mihin vain ylsi. Sannassa oli myös paljon virtaa ja vanhempien oli löydettävä sopiva paikka purkaa tuota energiaa. Molemmat päätyivät telinevoimistelun pariin – toinen Jyväskylässä ja toinen Helsingissä. Jarin urasta tuli suomalaisen urheilun mittapuulla menestyksekäs. Hän saavutti rekillä historiallisen MM-finaalipaikan Brisbanessa vuonna -94 ja voitti samalla telineellä EM-hopeaa vuonna -98 Pietarissa. Menestystä täydensivät 29 miesten sarjan Suomen mestaruutta ja onnistumiset maailmancupeissa.

Sannan voimistelu johti myös maajoukkueeseen, jossa hän edusti Suomea MM- ja EM-tasolla. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteen opinnot veivät Sannan uuden lajin, kilpa-aerobicin pariin. Parhaana saavutuksena heidän kolmen hengen joukkueensa voitti MM-pronssia vuonna -99 kotikisoissa Helsingissä.

Voimistelusta pari löysi toisensa, mutta myös yhteiset kiinnostuksen kohteet: taidon kanssa pelaaminen, uuden oppiminen ja opettaminen kiehtoivat.

Jari ohjasi oman uransa ohella monen eri lajin urheilijoita: jääkiekkoilijoita, jalkapallon pelaajia, mäkihyppääjiä, alppihiihtäjiä… Sanna valmensi ja ohjasi lapsia, nuoria ja aikuisia harrastejumppareista kilpavoimistelijoihin.

Lasten syntymän jälkeen alkoi lasten harrastusten kautta tutustuminen uusiin lajeihin eri näkökulmasta. Lapset harrastivat taitoluistelua, uimahyppyä, sirkusta, tanssia, kilpa-aerobicia, jalkapalloa, käsipalloa… Lajiasiat tehtiin hyvin ja huolella, mutta voimistelijoiden silmiin näytti, että jotain osa-alueita jätettiin vähälle tai tekemättä. Oheisharjoittelua tehtiin, mutta ohjauksen taso ei ollut sillä tasolla, mitä olisi toivonut. Silloin syntyi Game of Skills ja sen ensimmäinen tuote, GOS Training -oheistreeni.

Telinevoimistelua usein ylistetään monen lajin hyväksi pohjaksi. Lajissa kehitetään kehoa ja taitavuutta monipuolisin tavoin ja harjoittelu parantaa liikkuvuutta, ketteryyttä, kehon hallintaa ja voimaa. Lajista etsittiin sen parhaat palat ja sovellettiin ne koulujen saleissa tapahtuvalle treenille. Oleellista oli löytää myös harjoitteluun ilo. Ilman sitä ei ole mitään.

Samalla nousivat ajatukset jo seuraavista tuotteista. Tunteja lapsille, perheille, nuorille, aikuisille, ikääntyville ja erityisryhmille. Hyvin toteutettuja ja liikkujaa kunnioittavia tunteja, jotka tähtäävät hyvään oloon niin fyysisesti kuin henkisestikin. Jokainen on tärkeä ja jokainen liikkuu omalla tasollaan omien vahvuuksiensa ja rajoitteittensa mukaan.

Oheistreenit käynnistyivät ensin HJK:n kanssa ja pian huomattiin puolin ja toisin, että tuote on osunut oikeaan ja treenistä on selvä hyöty. Yhteistyö vahvistui ja mukaan saatiin uusia seuroja ja lajeja. Jari ja Sanna haaveilivat omasta salista, mutta sitten tapahtui Jarin traaginen loukkaantuminen kesällä 2016.

Toipuminen oli raskas ja vaikea. Jari menetti päivätyönsä, jota hän rakasti. Paloesimiehen ammatin. Jäljellä oli kuitenkin Game of Skills sekä osaaminen ja taito liikkeiden opettamisesta ja kehon toiminnasta. Jotain, mikä voisi hyödyttää toisia ja samalla innostaa häntä itseään.

Keväällä 2018 Jarille ja Sannalle tuli kuin tarjottimella liikuntatila Konalasta vastaan. Sen puitteet 10 metrin hallikorkeudella ja tilan muodolla olivat juuri sitä, mitä kaivattiin. Päätös vaati rohkeutta, mutta unelma oli toteutettava. Oma Game of Skills Areena!

Kaiken jälkeen yksi suurin asia on vahvistunut entisestään. Arvot toiminnan takana. Jokainen kohtaaminen ja hetki on tärkeä. Kaikkia tulee kunnioittaa ja kohdella kuten haluaisi itseäänkin kohdeltavan. Jokainen liikkuu GOS-salilla omien edellytystensä mukaisesti, laadukkaassa ohjauksessa, hyvissä olosuhteissa – ja tärkeintä on edelleen ilo.