search
Liikkuvuustreeniin lisää panostuksia

Sanna Mönkkönen

Liikkuvuustreeniin lisää panostuksia

Kahdessa aiemmassa blogipostauksessa (Tavoitteena terveet liikkuvat lapset ja nuoret ja Innostuksen kautta lisää liikettä) on käsitelty urheiluvammaseminaarin antia. Yhtenä vahvana teemana nousi seminaarissa esille liikkuvuus. Olen siitä iloinen. Samaa viestiä saimme fysioterapiaopiskelijoilta, jotka tekivät lopputyön GOS-harjoittelusta. Kerromme lopputyön tuloksista lisää heti kun työ on julkaistu.

Urheilun kentällä on vallalla myös suuntauksia, joissa ei koeta liikkuvuutta tärkeäksi tekijäksi. Eräät fyssarit olivat jopa nuorille pelaajille sanoneet, että jalkapalloilijoiden ei tarvitse venytellä. Meillä ajatellaan ihan toisin. Voimistelijan liikkuvuutta ei sellaisenaan jalkapallossa tarvita – vaikka telinevoimistelijan liikkuvuuden määrästä tuskin siinäkään lajissa haittaa olisi – mutta riittävä liikelaajuus mahdollistaa turvalliset, hallitut ja laajat liikeradat sekä hyvän ryhdin ja auttaa lihastasapainon saavuttamisessa.

Tämä on yksi syy siihen, että olemme kasvattaneet Level 1 ja 2:n ohjelmat kymmenestä treenikerrasta viiteentoista ja jokaiseen treeniin tulee lisäpanostusta liikkuvuuteen.

GOS kehittyy ja niin kehittyvät meillä mukana olevat urheilijatkin! Haluamme tarjota parhaan mahdollisen oheistreenipaketin kaikille lajeille. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä!