search
TET-jakso GOS Areenalla

Sanna Mönkkönen

TET-jakso GOS Areenalla

Olin Game of Skills Areenalla TET-harjoittelussa syksyllä 2019 kaksi viikkoa.

Olen aina ollut kiinnostunut urheilusta ja miten urheilua voi harrastaa eri tavoin. Itse harrastan käsipalloa ja joskus on tullut harrastettua telinevoimisteluakin, joten jumppaaminen ei ollut minulle täysin tuntematonta. Päätin hakea GOS-Areenalle, sillä halusin viettää työharjoitteluni jossakin muualla kuin toimistossa tai kaupassa. Halusin kokeilla jotain uutta.

Työtehtäviini kuului esimerkiksi jumppien apuohjaaminen. Pääsin seuraamaan erilaisia ryhmiä kuten taitoluistelijoita, jääkiekkoilijoita ja niin edelleen. Kun ensimmäistä kertaa pääsin mukaan ryhmien toimintaan, minua jännitti ja ensimmäinen tunti menikin vain seuraillessa. Seuraavilla tunneilla uskallus osallistua ja neuvoa nuoria ja lapsia kasvoi. Osallistuin lämmittelyssä liikkuvuuksien tekemiseen, radalla sain usein oman pisteen mitä ohjasin ja trampoliinilla neuvoin esimerkiksi käsilläseisontaa. Tietysti oli myös asioita, joihin en uskaltanut sanoa mitään puutteellisen osaamisen vuoksi, joten jätin esimerkiksi volttien neuvomisen ohjaajalle. Yritin myös hirveästi kannustaa nuoria ja lapsia, kun en voinut muuten heidän suoritustaan kommentoida.

Nämä kaksi viikkoa ovat olleet hyvin mielenkiintoiset ja hauskat. Työpaikalla minut otettiin hyvin vastaan, mikä teki työkokemuksestani vieläkin paremman. Oli mielenkiintoista tavata erilaisia ihmisiä ja seurata miten erilaisissa tilanteissa toimitaan. Erityisesti pidin siitä, että sain osallistua ryhmien ohjaamiseen, enkä vain seurannut vierestä. Opin monenlaisia asioita urheiluun ja valmentamiseen liittyen, joita aion käyttää tulevaisuudessa hyödyksi.

Ilona Kosonen